Ziarul de Duminică

ULTIMA ORA/ Premiu international pentru “Ghidul vinurilor 2009” de Dan-Silviu Boerescu & Catalin Paduraru

ULTIMA ORA/ Premiu international pentru “Ghidul vinurilor 2009” de Dan-Silviu Boerescu & Catalin Paduraru
16.12.2009, 13:11 49
Editia 2009 a ghidului celor mai bune 365 devinuri (romanesti si de import) de pe piata autohtona a fostpremiata de Gourmand World Cookbook Awards drept cea mai buna cartede profil din Romania in acest an. Pentru aceasta decizie, a contatsi faptul ca fiecare vin a fost insotit de sugestii gastronomice,adesea unele neconventionale.
In urma acestei performante,cartea "Ghidul vinurilor 2009" de Dan-Silviu Boerescu & CatalinPaduraru, editata de Lifestyle/TREI, a fost selectata, la categoria"Best Guide", pentru finala mondiala a Gourmand World CookbookAwards, eveniment care se va desfasura la Paris, pe 11 februarie2010, la teatrul Le CentQuatre, o data cu deschiderea ParisCookbook Fair. La finala mondiala, participa volume semnate deautori din 136 de tari.
Prima editie a "Ghiduluivinurilor" a aparut in 2008, lucrarea premiata fiind a doua editie;peste doar cateva zile, autorii vor propune o a treia editie -"Ghidul vinurilor 2010", pentru care materialul despre vinuri,spumante si distilate, insotit de sugestii gastronomice, a fostadus la zi: peste 250 din cele 365 de vinuri au fost schimbate, inacord cu evolutiile de pe piata de vin.
DAN-SILVIU BOERESCUconduce editia romana a revistei PLAYBOY, este scriitor (peste 20de volume publicate), iar in cadrul colectiei Lifestyle a semnatmai multe volume, intre care "Gradina Imperiului sau Istoriaerotica a micului dejun". Recent, a realizat o noua editie afaimoasei carti "Dictatura Gastronomica. 1501 mancari din 1935" deConstantin Bacalbasa.

CATALIN PADURARU estecritic de vin, fondator al Vinexpert siwww.evinoteca.ro, membru al ADAR (Asociatia DegustatorilorAutorizati din Romania) si FIJEV (Federatia Internationala aJurnalistilor si Scriitorilor de Vin).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO