Ziarul de Duminică

Un nou (shooting) Star: actriţa Ada Condeescu/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Un nou (shooting) Star: actriţa Ada Condeescu/ de Ziarul de duminică

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

14.02.2013, 23:42 103

AdaCondeescu a primit trofeul Shooting Stars

Actriţa Ada Condeescu (foto 1) a primit luni seară trofeul Shooting Stars de la actorii Julie Delpy şi Ethan Hawke în cadrul unei ceremonii dedicate actorilor din programul Shooting Stars de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Toţi actorii incluşi în programul Shooting Stars au participat la sesiuni de întâlniri cu directori de casting, producători şi alţi reprezentanţi ai industriei de film. Luni seară, fiecare dintre artiştii selectaţi a primit câte un trofeu de la cei doi celebri actori. Ceremonia a fost urmată de proiecţia filmului semnat de Julie Delpy "Before Midnight", prezent în competiţia oficială a evenimentului.

Actriţa Ada Condeescu a fost selectată în programul care a lansat de-a lungul anilor carierele internaţionale ale unor nume precum Rachel Weisz, Daniel Craig, Carey Mulligan, Mélanie Laurent.

Ada Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars de anul viitor şi devine astfel al cincilea actor român selectat în prestigiosul program, după Ana Ularu (2012) , Dragoş Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).

Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

Născută pe 2 iulie 1988, la Bucureşti, Ada Condeescu este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Rolul principal din filmul "Eu când vreau să fluier fluier" (regia Florin Şerban) marchează debutul său într-un lungmetraj. În 2011, interpretarea din "Loverboy" (regia Cătălin Mitulescu) i-a adus premiul The Heart of Sarajevo pentru cea mai bună actriţă la festivalul de film din oraşul bosniac. Recent, Ada Condeescu a jucat în filmul "Lupu" (regia Bogdan Mustaţă), care urmează să fie lansat pe marile ecrane în 2013.

Tom şi Jerryla Metropolis

Teatrul Metropolis anunţă pentru vineri 15, sâmbătă 16 şi duminică 17 februarie, la orele 19.00 premiera piesei Tom şi Jerry de Rick Cleveland (foto 2).
Tom şi Jerry sunt oameni care omoară oameni. Singura asemănare cu desenele animate stă în situaţiile comice. Tom e veteranul în meserie, Jerry e novice, atitudinea lor faţă de profesie diferă foarte mult. Mai ales când lui Tom i se cere să-l ucidă pe Karl, vechiul său prieten.

Autorul, Rick Cleveland, este un scriitor american care a lucrat mult pentru televiziune, a produs mai multe seriale pentru care a fost şi premiat.
"În piesa lui Rick Cleveland miza nu e o bucată de caşcaval sau o farfurie cu lapte - spune Florin Piersic jr. Singura asemănare cu desenele animate stă în situaţiile comice. Tomşi Jerry e o comedie extrem de neagră, la care o să râzi cu lacrimi. De crocodil."
Din distribuţie: Florin Piersic jr., Paul Ipate, Laurenţiu Bănescu. Traducerea şi regia - Florin Piersic jr. Scenografia şi afişul - Tudor Prodan. Asistent regie - Andreea Cipcă. Light design - Cătălin Nicolescu.


Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, devine film!

Best-seller-ul lui John Gray, tradus în toate limbile de mare circulaţie, considerat manualul relaţiilor de dragoste din ziua de astăzi, urmează a fi ecranizat. Cartea a ajutat milioane de cupluri să îşi îmbunătăţească relaţiile şi să înţeleagă cât de diferiţi sunt bărbaţii de femei în ceea ce priveşte modul de comportament, nevoile emoţionale şi stilul de comunicare. Oferind sfaturi referitoare la comunicarea fără conflicte şi permiţând cuplurilor să îşi dezvolte intimitatea, acest ghid s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare şi a rămas 121 de săptămâni pe lista de bestsellere.

În anul 2010, Summit Entertainment şi-a adjudecat drepturile de ecranizare a cărţii Men Are from Mars, Women Are from Venus, iar în ianuarie 2011 i-a angajat pe Harry Elfont şi Deborah Kaplan (Leap Year, Can't Hardly Wait, Made of Honor) pentru a elabora scenariul. Primul pas în vederea introducerii proiectului în faza de producţie a fost instalarea lui Bryan Buckley în scaunul de regizor, un debutant în domeniul regiei de lungmetraj, dar care a obţinut zeci de premii în calitate de regizor de reclame publicitare şi scurtmetraje.

Rolul principal feminin din Men Are from Mars, Women Are from Venus va fi interpretat de Reese Witherspoon (foto 3), care tocmai a lansat drama Mud la Festivalul de la Cannes. În România, cartea care stă la baza filmului a apărut la Editura Vremea.


Primavara la Muzeu - Atelier de creaţie şi distracţie

Copiii sunt invitaţi la Muzeul Naţional de Geologie (foto 4) la o nouă ediţie a atelierului de creaţie şi distracţie Primăvara la Muzeu. Atelierul va fi deschis în zilele de 23 februarie 2013 şi 2 martie 2013 de la 11.00 şi 13.00, durata unei intâlniri fiind de 1h. şi 15 min.
Pentru realizarea unor compoziţii plastice şi obiecte decorative, cei mici vor colora, decupa şi confecţiona din diverse materiale flori, fluturi, buburuze, păsări şi alte simboluri ale primăverii.

Accesul la atelier se face pe bază de înscriere telefonica, în limita locurilor disponibile (tel. 021/212.89.52 int. 123); preţul biletului este de 16 lei; sunt admişi copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani.


Şcoala Altfel, ediţia 2013, la Muzeul Naţional de Artă al României

Anul acesta, ce-a de-a doua ediţie a programului Şcoala Altfel (foto 5), dedicat activităţilor de educaţie non-formală, are loc în săptămâna 1-5 aprilie 2013. Muzeul Naţional de Artă al României se pregăteşte pentru a primi cât mai multe grupuri şcolare şi propune elevilor şi profesorilor trasee tematice interactive atât în galeriile permanente ale muzeului - Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Europeană -, cât şi la Muzeul Theodor Pallady şi la Muzeul Zambaccian.

Muzeul Naţional de Artă al României oferă intrare gratuită grupurilor şcolare pe parcursul săptămânii Şcoala Altfel atât la sediul central, cât şi la muzeele-satelit.

Cadrele didactice sunt rugate să-şi programeze vizitele, pentru o organizare cât mai eficientă şi pentru a evita aglomeraţiile neplăcute. Înscrierile se pot face prin telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.

Traseele şi informaţii suplimentare pentru învăţători şi profesori vor putea fi descărcate de pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro, începând cu 15 martie 2013.

Traseele sunt adaptate pentru fiecare ciclu şcolar: cele pentru clasele I-IV îi îndeamnă pe cei mici să găsească anumite detalii din tablourile expuse, în timp ce pe elevii din clasele V-VIII şi pe liceeni traseele îi ajută să descopere şi să afle mai multe informaţii despre capodoperele din galeriile permanente şi din muzeele-satelit ale MNAR - Muzeul Theodor Pallady şi Muzeul Zambaccian. Traseele cuprind informaţii semnificative despre lucrările selectate şi despre autorii lor, precum şi întrebări pentru participanţi.

Programul Şcoala Altfel dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare a fost lansat de Ministerul Educaţiei în 2012 şi îşi propune implicarea elevilor şi a dascălilor în activităţi non-formale, care să le valorifice talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.


Filmele politice revin la Cinepolitica

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, unicul festival de gen din România, revine cu o a doua ediţie, între 2 şi 7 aprilie 2013, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Capitală.

După o primă ediţie de succes, care a avut loc între 15 şi 21 iunie 2012, Cinepolitica le promite din nou cinefililor o selecţie de filme alese, dezbateri şi întâlniri memorabile. Pe lângă cele opt titluri din competiţia internaţională, care vor concura pentru Trofeul Cinepolitica (foto 6)şi Premiul Special Cinepolitica, în festival vor fi proiectate filme celebre, precum şi scurtmetraje cu tematică politică (de ficţiune, documentare şi de animaţie), în secţiunea Panorama. Majoritatea peliculelor vor putea fi văzute în premieră în România şi vor fi prezentate la Bucureşti chiar de realizatorii lor. Anul trecut, câştigătorul Trofeului Cinepolitica a fost Post-mortem, de Pablo Larrain (Chile).

Juriul va fi format din personalităţi ale industriei de film şi presei de specialitate.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, sub deviza Singura noastră politică este cea a cinematografului!,Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO