Ziarul de Duminică

Un weekend în care cracovienii vor rămâne Masca!

Un weekend în care cracovienii vor rămâne Masca!
06.07.2010, 11:02 11

Anul României în Polonia, inaugurat în luna iunie la Varşovia,de către Institutul Cultural Român de aici, continuă cu FestivalulCulturii Române, programat să se desfăşoare în celălalt mare oraşpolonez, Cracovia, în perioada 9-12 iulie


Formula Festivalului Culturii Române a fost testată cu succes laCracovia anul trecut şi în urmă cu doi ani, devenind o prezenţărecognoscibilă pe piaţa culturală poloneză. Şi anul acesta, ICRVarşovia îşi propune să mobilizeze un public cât mai numeros,căruia să îi ofere accesul nemediat la diversitatea culturiiromâne.

Festivalul se va desfăşura, într-o formulă condensată, în mai multelocaţii cunoscute din Cracovia: Piaţa Mare şi Piaţa Mică din OraşulVechi, Galeria Krakowska, cinematograful "Pod Baranami", clubul"Piekny Pies". Organizarea unei părţi importante a evenimentelor înspaţii deschise, centrale, foarte circulate face posibil accesulunui public considerabil mai numeros.

Evenimentele în jurul cărora se construieşte festivalul suntspectacolele de stradă ale Teatrului Masca, apoi concertul susţinutde formaţia Viţa de Vie, o noapte cu muzică românească într-unuldintre cele mai cunoscute cluburi din Cracovia şi un maraton defilm românesc care le va oferi cracovienilor ocazia să descopereregizori precum Cristian Mungiu sau Radu Muntean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO