Ziarul de Duminică

Vă e dor de Jimi Hendrix?/ de Ziarul de duminică

Vă e dor de Jimi Hendrix?/ de Ziarul de duminică

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

30.11.2012, 00:00 59

Live la Woodstock

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la naşterea lui Jimi Hendrix, The Light Cinema a difuzat în premieră, începând cu 29 nov, concertul de neuitat al lui Jimi Hendirx din August 1969 (foto 1) de la Woodstock. Aceasta ediţie specială a concertului a fost refăcută şi editată cu ajutorul regizorului Michael Wadleigh.

"Hendrix 70: Live At Woodstock" a fost regizat de câştigătorul premiului Grammy, Bob Smeaton, care a mai realizat Beatles Anthology, Band Of Gypsys, Festival Express, şi ne introduce în atmosfera celebrului festival care a definit cariera lui Hendrix. Drumul fascinant al lui Jimi spre festivalul de la Woodstock este revelat prin intermediul unor imagini în premieră şi interviuri cu membrii trupei sale, cum ar fi Billy Cox şi Mitchell Mitch, inginerul de sunete Eddie Kramer şi promotorul festivalului Woodstock, Michael Lang. Documentarul care a precedat prezentarea concertului dezvăluie lupta de a organiza legendarul festival şi a-i asigura lui Hendrix capul de afiş. Concertul de la Woodstock al lui Jimi Hendrix este unul dintre cele mai bune din istoria muzicii rock. Pelicula a fost restaurată digital, iar sunetul a fost transformat din stereo în 5.1. de Eddie Kramer, cel care a inregistrat initial festivalul Woodstock şi, de asemenea, a fost inginerul de inregistrare al lui Jimi Hendrix de-a lungul carierei sale.

Români la Contemporary Istanbul

În perioada 22-25 noiembrie a avut loc târgul internaţional al galeriilor de artă "Contemporary Istanbul". În cadrul acestui târg trei galerii din România au prezentat creaţii ale unor artişti contemporani care trăiesc sau lucrează în România. În secţiunea "Noi Iniţiative Artistice" Fundaţia Triade din Timişoara a expus o serie de fotografii realizate de Michele Bressan. Tânărul fotograf (născut în 1980) trăieşte în România de la vârsta de 13 ani şi în momentul de faţă abordează subiecte legate de realitatea post-comunistă şi de vestigiile trecutului recent al ţării sale de adopţie. Fotografiile sale sunt inspirate din viaţa cotidină şi alatură familiarul şi neobişnuitul în compoziţii care provoacă reflecţia publicului asupra propriei vieţi.

Galeriile bucureştene Anca Poteraşu Gallery şi Zorzini Gallery au expus o serie de lucrări în medii diverse (uleiuri pe pânză, colaje, grafică) ale unor artişti români consacraţi. Au fost reprezentaţi de către Zorzini Gallery: Dan Beudean, Andrei Gamart, Teodora Axente şi Dan Mihai Olariu. Anca Poterasu Gallery i-a făcut cunoscuţi publicului din Istanbul pe următorii artişti români: Teodor Graur (foto 2, lucrare intitulată "Aqua Carpatica"), Irina Boţea, Nicu Ilfoveanu, Ghorghe Razovszky şi Zoltan Bela. Contemporary Istanbul este cel mai mare târg de artă din Turcia şi se află la cea de-a 7-a ediţie. Participând peste 100 de galerii din întreaga lume, târgul a oferit o gamă vastă de artă turcească şi internatională de la picturi, sculptură, lucrări video şi instalaţii, până la ediţii limitate de lucrări prezentate de galerii de ară locale şi internaţionale. ICR Istanbul a sprijinit logistic prezenţa acestor galerii la "Contemporary Istanbul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO