Ziarul de Duminică

What’s next? NexT!/ de Ziarul de Duminică

What’s next? NexT!/ de Ziarul de Duminică
17.02.2011, 23:58 24

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexTva avea loc între 6 şi 10 aprilie, în Bucureşti. CinematografulScala rămâne, ca şi la ediţiile anterioare, gazda principală aevenimentului.

NexT 2011 va însemna o competiţie puternică, programe în afaracompetiţiei deja tradiţionale dar şi câteva secţiuni nou-nouţe,prezentate în premieră. Nu vor lipsi seminariile dedicate regiei,sound-design-ului, producţiei de film şi criticii de film, care sevor desfăşura în Mansarda Cărtureşti.
Filmele selecţionate vor concura pentru Trofeul NexT, Premiul«Cristian Nemescu» pentru cea mai bună regie, Premiul «AndreiToncu» pentru cea mai bună coloană sonoră, Premiul pentru cel maibun film românesc şi Premiul publicului.
Competiţia va prezenta maximum 30 de titluri, selecţionate -dintre cele peste 1.000 înscrise - de criticul de film Andrei Gorzoîn colaborare cu Irina Trocan, studentă în anul II a secţiei deComunicare Audiovizuală din cadrul UNATC, câştigătoarea concursuluide critică de film iniţiat de NexT anul trecut în parteneriat cuFestivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur şireprezentanta României în juriul Emile Cantillon al aceluiaşifestival.
Una dintre noutăţile pe care NexT le pregăteşte anul acestaeste o proiecţie specială cu filme din competiţia celui maiimportant festival de scurtmetraj din lume. Cu o tradiţie de peste30 de ani, Festivalul de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand devineîncepând cu 2011 un partener prestigios, alături de AcademiaEuropeană de Film şi secţiunea Semaine de la Critique aFestivalului de Film de la Cannes.
Prezent pentru prima dată la NexT în 2010, programul "ShortMatters" al Academiei Europene de Film va prezenta anul acestascurtmetrajele nominalizate la Oscarurile Europene în 2010. Deasemenea, Semaine de la Critique aduce şi anul acesta la Bucureştifilmele din cea mai recentă competiţie de scurtmetraj a sa.
Secţiunea "Şi ei au fost NexT Generation" va prezenta unlungmetraj de debut realizat de un tânăr cineast aflat încompetiţia NexT în anii anteriori.
"Prietenii Festivalului/ Festival Friends" - program descurtmetraje realizate de apropiaţii festivalului - va fi prezentşi în 2011 pe agenda NexT şi va conţine filme-surpriză semnate denume deja cunoscute publicului.
Programul "Cristi & Otto", dedicat filmelor realizate deregizorul Cristian Nemescu şi sound-designer-ul Andrei Toncu, vaavea anul acesta o abordare diferită: publicul va fi invitat laaceste proiecţii nu în sala de cinema, ci în locaţiineconvenţionale din câteva dintre cartierele bucureştene.
"NexT Kids" revine cu un scurt program de filme şi un lungprogram de jocuri pentru copii.
Biletele la festival vor putea fi cumpărate şi prin TicketFan.Spectatorii vor putea opta între diferite tipuri de abonamente, iarstudentii vor beneficia de reduceri.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2011sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta aRomâniei şi beneficiază de sprijinul Centrului Naţional alCinematografiei şi al Institutului Cultural Român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO