Ziarul de Duminică

You Talkin’ to Me?

You Talkin’ to Me?

Autor: Ziarul de Duminica

08.02.2012, 15:47 481

John Parker, Robert de Niro. Portretul unei legende, Victoria Books

De două ori laureat al Premiilor Oscar, Robert De Niro este unul dintre cei mai mari actori de film în viaţă. Metodele sale obsesive şi adesea neconvenţionale s-au concretizat în prestaţii uimitoare în cele mai bune filme realizate vreodată. Prin inegalabila şi revoluţionara interpretare din filmul lui Martin Scorsese Crimele din ,,Mica Italie" (1973), Robert de Niro a pus bazele unei fructuoase colaborări cu celebrul regizor american - ce a inclus Taxi Driver, Taurul furios şi Băieţi buni - filme care, alături de rolurile sale din Naşul II, Vânătorul de cerbi şi A fost odată în America, constituie o listă a celor mai bune filme de la Hollywood din ultimii 30 de ani.

În afara ecranului, De Niro este un personaj enigmatic, vestit pentru încăpăţânarea cu care refuză să discute aspecte legate de viaţa sa personală, deşi relaţia pe care o are cu super-modele precum Toukie Smith şi actuala soţie Grace Hightower au făcut adesea subiectul ştirilor de senzaţie. În acelaşi timp, opiniile sale politice sunt clar exprimate: este un susţinător activ al Partidului Democrat şi al lui Barack Obama.

Într-o carieră şi o viaţă de-a lungul căreia şi-a dat întâlniri cu Naomi Campbell, a stat în spitale de boli mintale (pentru rolul din Treziri), a lucrat ca şofer de taxi şi a învins cancerul de prostată, Robert de Niro a fost întotdeauna la înălţimea rolului jucat.

John Parker, jurnalist şi scriitor, a mai publicat cărţi despre biografiile unor actori celebri: Jack Nicholson, Sean Connery, Warren Beatty, Richard Gere şi Bruce Willis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO