Analiză

ANALIZĂ: Reorganizarea spitalelor - reformă şi reduceri de costuri sau sursă de noi probleme în sistem

Autor: Mediafax

03.02.2011, 19:30 48

Reorganizarea sistemului sanitar prin comasări şi reprofilări despitale este o măsură politico-financiară, care are ca obiectivedeclarate în egală măsură reducerea costurilor şi binelecontribuabililor, dar care nu este apreciată ca atare de oameni dinsistem şi de autorităţile locale.

De câţiva ani, preşedintele Traian Băsescu critică periodicsistemul sanitar, insistând pe fraude, grupuri de interese,afacerile firmelor de medicamente şi chiar atacând corpul medical,pentru ca ulterior să-l premieze cu distincţii importante.

"Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici,fără dotare, în care omul nu are nicio şansă aproape. I se dă doarprimul ajutor, oricum, acum şi este trimis la Bucureşti cu osalvare. Începe acest proces de închidere a spitalelor şi detransformare a lor, ca primă soluţie, în azile pentru bătrâni şi încreşe, în funcţie de nevoile sociale ale zonei", spuneapreşedintele Traian Băsescu în urmă cu aproape o lună.

Insistenţele pentru reorganizarea sistemului sanitar au fostînsă mai pregnante în 2010, şi ca urmare a angajamentelor asumatefaţă de FMI. Preşedintele insista chiar că unele spitale nudepăşesc rangul de capabilităţi de tratament şi intervenţie al unuidispensar. Mai multe despre reorganizarea spitalelor citiţi pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO