Lista autostrăzilor deschise în circulaţie în ultimii doi ani, dar care nu au spaţii de servicii, benzinării sau spaţii comerciale

10 oct 2014 Autor: Andreea Neferu

România a deschis în ultimii doi ani circa 250 de kilometri de autostrăzi, însă pe niciunul dintre aceste tronsoane nu există nici acum benzinării, spaţii de servicii sau parcări. Compania de drumuri spune că în acest moment se află în stadiul în care vrea să elaboreze documentaţiile pentru lansarea unei licitaţii prin care să concesioneze spaţii pe marginea autostrăzilor. Cu alte cuvinte, până la apariţia unei prime benzinării pe aceste autostrăzi noi ar urma să mai treacă cel puţin un an, potrivit estimărilor ZF. 

 

La peste doi ani de la deschi­derea autostrăzilor Bucureşti - Ploieşti şi Cernavodă - Med­gi­dia - Con­stanţa, şoferii care tranzitează aceste şosele nu au de unde să-şi alimenteze maşinile cu carburant şi nici nu pot găsi un spaţiu comercial de unde să-şi cumpere o apă sau un suc.

Mai mult, pe Bucureşti - Ploieşti este funcţional doar un singur nod rutier de intrare-ieşire, şi anume cel care face legătura cu localităţile Snagov şi Ghermăneşti, astfel că, odată ce un şofer a intrat pe autostradă dinspre centura Bucureşti, acesta trebuie să meargă cel puţin 20 de kilometri pentru a putea ieşi de pe autostradă şi pentru a căuta o staţie de alimentare cu carburant.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau daniel.mircioiu@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
autostrazi
, circulatie
, deschidere
, lipsa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide