Auto

Producţia modelului Sandero, minus 50%

Producţia modelului Sandero, minus 50%

Autor: Bogdan Alecu

29.11.2010, 23:59 51

Automobile Dacia a redus producţia modelului Sandero cu aproape60% în luna octombrie, până la un nivel de circa 7.400 de maşini,potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilorde Automo­bile (APIA).

Este cea de-a treia lună con­se­cutivă de producţie în carecadenţa modelului de clasă mică lansat la Salonul Auto de la Genevadin 2008 înregistrează un declin mai mare de 40% şi totodată ceamai mare înregistrată de un model Dacia, faţă de Logan, a căruiproducţie a scăzut treptat în ultimii ani, pe măsură ce au fostlansate noi modele. Pe piaţa locală Sandero este modelul Dacia cucele mai mici vânzări, fiind depăşit la zece luni inclusiv deSUV-ul Duster lansat în mai.

Pe fondul programelor "Rabla" din Franţa şi Germania de anultrecut, producţia lui Sandero ajunsese în septembrie 2009 la unnivel record de 18.200 de unităţi lunar, dintr-un total de 36.400de autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO