Auto

SheRides, SheTaxi - aplicaţiile de taxi dedicate exclusiv femeilor

SheRides, SheTaxi - aplicaţiile de taxi dedicate...

Autor: ProMotor

12.09.2014, 13:18 575

Domnilor şi domnilor, începând din 16 septembrie femeile încep o mică revoluţie în domeniul transportului: taxiuri conduse de femei, care vor transporta doar pasageri de sex feminin. Nu e o glumă, ci e o realitate care va fi pusă în practică, pentru început, în statul New York.

 Dacă veţi căuta pe google ”shetaxi”, cel mai probabil primul rezultat va fi compania She Taxi din... India. Un proiect ambiţios, care are la bază ideea de a combate violenţa împotriva femeilor şi prin care cei interesaţi pot alege să circule doar cu taxiuri conduse de femei . O idee care nu e nouă, ba chiar a fost aplicată încă de acum câţiva ani în unele ţări, printre care Mexic sau Marea Britanie.

În SUA, însă, aplicaţiile SheRides sau SheTaxi reprezintă un pas suplimentar: taxiuri conduse de femei care vor transporta doar pasageri de sex feminin . Fie pentru că unele femei se simt inconfortabil cu taximetrişti-bărbaţi la volan, fie pentru că vor pur şi simplu compania unei femei.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO