Top 100 cele mai valoroase companii din România. Industria auto are doi miliardari în euro şi fabrici de componente a căror valoare creşte de la an la an

20 ian 2017 Autor: Dana Ciriperu

Automobile Dacia este cea mai valo­roasă companie din industria auto, dar şi unul dintre cele mai valoroase businessuri din eco­nomia locală. Dacia a fost evaluată la 2,1 mld. euro (9,77 mld. lei), în creştere cu 11%, po­tri­vit anuarului ZF Cele mai valo­roase 100 de com­panii din România realizat de ZF îm­preună cu casa de investiţii BT Capital Part­ners. Anuarul a fost lansat în decembrie în ediţia print şi este disponibil online pe siteul www.zf.ro.

Industria auto are ambii producători de ma­şini în top 100  - Dacia şi Ford - , pe cel mai mare importator, Porsche România, dar şi opt fabrici de componente auto, dintre care două ale grupului german Continental, un colos cu afaceri de peste 2 mld. euro în Ro­mâ­nia. Producătorul de anvelope Continental Auto­motive Products din Timişoara a înre­gistrat cel mai mare salt al valorii între com­paniile din top 20 şi a ajuns să fie evaluat la 1,44 de miliarde de euro, o creştere cu 53% faţă de 2015.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.01.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, romania
, industria auto
, top
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide