Business Internaţional

Bank of Cyprus cere statului cipriot circa 500 de milioane de euro pentru recapitalizare

Bank of Cyprus cere statului cipriot circa 500 de milioane de euro pentru recapitalizare

Autor: Marius Oncu

27.06.2012, 14:18 348

Banca, cu operaţiuni şi în România, a cerut prelungirea termenului după ce nu a reuşit să-şi asigure, în totalitate, prin forţe proprii necesarul de fonduri de 1,56 miliarde de euro identificat de Autoritatea Bancară Europeană, se arată într-un comunicat al Bank of Cyprus.

Capitalul de rang întâi al instituţiei de credit este estimat pentru sfârşitul lunii iunie la circa 2 miliarde de euro, iar rata de adecvare a capitalului la 8%.

"Grupul a informat Banca Centrală a Ciprului şi Ministerul de Finanţe că va cere statului un sprijin temporar pentru capital de circa 500 de milioane de euro", se arată în comunicat.

Cipru a informat luni autorităţile europene că a decis să solicite ajutorul financiar al UE, din cauza impactului expunerii la criza datoriilor din Grecia. Asistenţa solicitată vizează ţinerea sub control a riscurilor care ameninţă economia ţării, mai ales a celor din sectorul financiar, provocate de expunerea mare la economia Greciei, a explicat guvernul.

A doua mai mare bancă a ţării, Cyprus Popular Bank, trebuie să obţină până la sfârşitul lunii iunie 1,8 miliarde de euro pentru a respecta aceleaşi cerinţe de capital precum Bank of Cyprus.

Agenţia de rating Fitch a estimat, luni, că necesarul total de fonduri al băncilor din Cipru ar putea ajunge la 4 miliarde de euro.

Bank of Cyprus este prezentă în România sub brand propriu, iar Cyprus Popular Bank prin Marfin Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO