Bănci și Asigurări

Alpha şi Eurobank cad cu 20% pe bursa din Atena în timp ce acţionarii discută fuziunea

Alpha şi Eurobank cad cu aproape 20% pe bursa din Atena în timp ce acţionarii discută fuziunea

Autor: Razvan Voican

24.10.2011, 12:08 1252

Acţiunile Alpha Bank au acumulat deja o pierdere de peste 19% în primele ore de tranzacţionare pe bursa din Atena, iar titlurile EFG Eurobank, partenera sa de fuziune, înregistrează un minus de peste 18%.

Noua serie de căderi vine în contextul în care ieri liderii europeni nu au fost în măsură să anunţe nicio rezolvare clară a crizei cu care se confruntă Grecia, lăsând să planeze mai departe perspectiva ştergerii a până la 60% din datoria acestei ţări - decizie care ar lovi în plin băncile greceşti.

Acţiunile Alpha Bank şi Eurobank - acţionarul majoritar al Bancpost - cad pe bursă chiar în timp ce acţionarii lor sunt reuniţi în şedinţă extraordinară pentru a discuta fuziunea anunţată din august şi în care un rol major urmează să-l joace un fond de investiţii din Qatar, care va deţine 17% din noua bancă Alpha Eurobank.

În România fuziunea va crea o bancă de locul trei după active, dar cu un dezechilibru major între credite şi depozite şi care astfel va depinde de susţinerea băncii-mamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO