Bănci și Asigurări

Asigurătorii mari au renunţat la peste 600 de oameni anul trecut

Asigurătorii mari au renunţat la peste 600 de oameni...

Autor: Anelis Baciu

05.07.2016, 00:07 16296

Cei mai mari nouă asigurători locali după primele subscrise au tăiat aproape 8% din numărul locurilor de muncă anul trecut şi au rămas cu un total de 8.240 de salariaţi, fapt care arată că procesul de restructurare nu s-a finalizat, deşi au trecut şapte ani de la criză.

Şapte din nouă cei mai mari asigurători şi-au redus echipele de personal în 2015.

Cea mai mare restructurare a fost efectuată de Asirom, de unde au plecat 192 de oameni. Numărul de angajaţi ai Asirom s-a redus cu circa 18% pe parcursul anului trecut, până la 890 de persoane.

Reduceri au înregistrat şi Uniqa şi Carpatica Asig. Uniqa a renunţat la 132 de angajaţi, în timp ce Carpatica Asig, companie aflată în procedură de rezoluţie, a dat afară 88 de persoane.

Pe de altă parte, cea mai mică scădere a numărului de angajaţi, de numai 4%, a fost marcată de Groupama, asigurătorul francez ajungând la un număr mediu de salariaţi de 1.511 anul trecut. Grou­pama este cel mai mare angajator, deşi ca volum de prime subscrise se află abia pe poziţia a treia în piaţa de asigurări. În topul asigurătorilor după numărul de angajaţi urmează apoi Allianz-Ţiriac (1.421 salariaţi) şi Omniasig (1.238 salariaţi).

Industria asigurărilor a fost nevoită să se restructureze în condiţiile în care în ultimul deceniu a funcţionat numai pe pierdere, ceea ce i-a forţat pe acţionari să majoreze capitalul în mai multe rânduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO