Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus a scăzut creditarea cu 10% în ultimul an

Autor: Ciprian Botea

15.05.2012, 00:04 357

Sucursala locală a grupului Bank of Cyprus şi-a redus bilanţul de credite cu 10% în ultimul an, până la 580 mil. euro, în timp ce volumul depozitelor atrase de la clientelă a crescut cu 9% şi a ajuns la 203 mil. euro la sfârşitul lunii martie, potrivit datelor publicate de grup.

Banca plăteşte dobânzi consistente la depozite, în jurul a 7% pe an, în condiţiile în care încearcă să-şi reducă dependenţa de finanţarea primită de la grup şi să-şi echilibreze raportul credite pe depozite, care ajungea la 250% la finalul primului trimestru.

Ciprioţii au intrat pe piaţă abia în 2007, cu puţin timp înainte de izbucnirea crizei, şi au rămas cu o prezenţă discretă, afacerile locale fiind finanţate în cea mai mare parte cu bani primiţi de la grup. Banca operează printr-o reţea teritorială de 15 sucursale şi agenţii.

Bank of Cyprus a raportat după primele trei luni din acest an un profit net de 300.000 de euro, în scădere de la 2,1 mil. euro în aceeaşi perioadă din 2011, în condiţiile în care venitul net din dobânzi s-a prăbuşit cu 27%, până la 4,8 mil. euro, aceasta fiind o consecinţă directă a bonificaţiilor consistente acordate deponenţilor.

Provizioanele constituite pentru acoperirea pierderilor din credite neperformante s-au menţinut la circa 2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO