Bănci și Asigurări

BRD: Vor fi dobanzi mai mici la credite, dar si executari silite

10.02.2010, 23:03 52

Tendinta de scadere a dobanzilor este evidenta, iar BRD vaurmari acest trend si chiar va anticipa noi miscari ale pietei,afirma Guy Poupet, presedintele bancii.

"Noi am dat semnalul de ieftinire a creditelor inca dindecembrie, iar la ipotecare avem printre cele mai scazute dobanzide pe piata. Urmarim cu atentie tendinta generala de scadere adobanzilor si suntem gata sa facem noi miscari in aceasta directie,chiar cu anticipatie", a declarat pentru ZF seful BRD-SocGen.

El spune ca bancile sunt mai prudente, in contextul crizeieconomice, insa considera ca acesta nu este un motiv pentru a nu filansate noi produse si servicii.

Sorin Popa, director general adjunct al BRD, sustine ca piataeste blocata de sentimentul de teama care ii afecteaza si pe ceicare s-ar califica pentru un credit, desi imprumuturile sunt ingeneral mai ieftine decat acum doi ani. "Si 2010 va fi un andificil, insa nu catastrofic. Exista un numar relativ mare deexecutari silite, vor fi si in continuare, dar pentru noi nu esteun nivel ingrijorator." De asemenea, el spune ca BRD va sustinecontinuarea programului de credite pentru locuinte cu garantiastatului - Prima casa. "Cred ca majorarea plafonului ar fibine-venita pentru ca s-a vazut in prima etapa a programului capentru apartamentele din Bucuresti accesibilitatea este greoaie inlimita celor 60.000 de euro." BRD a avut alocat un plafon degarantare de 250 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO