Bănci și Asigurări

Câţi clienţi mai are Aedificium, Banca pentru Locuinţe a Raiffeisen Bank, care urmează să se închidă? Aedificium Banca pentru Locuinţe mai avea la final de 9 luni/2023 doar 500 de depozite active, cu valoarea de 6,5 mil. lei

Câţi clienţi mai are Aedificium, Banca pentru...

Autor: Claudia Medrega

01.12.2023, 09:30 181

Produsele de economisire-creditare au fost aduse pe piaţa românească de Raiffesen, care a lansat în 2004 divizia pentru locuinţe Modelul local de economisire-creditare a fost o încercare de transpunere a modelului german.

Aedificium Banca pentru Locuinţe (ABL), deţinută în proporţie de 99,9% de Raiffeisen Bank Romania, mai avea la finalul primelor nouă luni din 2023 un număr de doar 500 de depozite active, cu o valoare de 6,5 mil. lei, la jumătate faţă de nivelurile de la sfârşitul anului 2022, potrivit datelor transmise de bancă la solicitarea ZF.

Acţionarii Aedificium Banca pentru Locu­inţe au decis demararea procesului de re­nunţare la autorizaţia de instituţie de credit, care presupune dizolvarea, urmată de lichi­darea voluntară a ABL, decizia fiind supusă aprobării BNR.

Pe parcursul procesului de lichidare volun­tară, ABL a dat asigurări că îşi va achita integral obligaţiile faţă de clienţii săi şi ceilalţi creditori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO