ZF 24

Ce strategii au adoptat după cinci ani de criză firmele de leasing afiliate băncilor: topul finanţărilor pentru autovehicule şi pentru echipamente

Autor: Ciprian Botea

15.09.2013, 15:36 21
Alpha Leasing, Piraeus Leasing şi Intesa SanPaolo au crescut cu două cifre finanţările acordate pentru achiziţia de autovehicule şi au prins un loc în topul primelor zece firme de leasing afiliate băncilor după volumul afacerilor pe segmentul auto, în timp ce clasamentul după ţările acordate pentru achiziţia de echipamente a înregistrat puţine surprize, cu excepţia intrării în top a nemţilor de la IKB Leasing.
 
UniCredit Leasing, compania de leasing financiar afiliată băncii UniCredit Ţiriac, se află pe prima poziţie în clasamentul firmelor de leasing, după finanţările acordate pentru achiziţia de autovehicule şi după finanţările pentru echipamente, cu 62 şi respectiv 43 de milioane de euro, potrivit unor surse din piaţă.
 
Strategiile firmelor de leasing devin mult mai clare de la poziţia a doua încolo, de unde clasamentele pe finanţări auto şi respectiv finanţări pentru echipamente sunt vizibil diferite. Astfel, locul al doilea pe segmentul autovehiculelor este ocupat de VB Leasing, în timp ce pe echipamente poziţia a doua a fost adjudecată de Raiffeisen Leasing, compania de leasing financiar a austriecilor de la Raiffeisen.
 
VB Leasing a acordat finanţări de 28,6 milioane de euro pentru achiziţia de autovehicule, adică trei sferturi din afacerile totale. Firma deţine o cotă de piaţă de 14% pe segmentul finanţărilor de autovehicule. Pe echipamente, Raiffeisen Leasing a reuşit să ocupe poziţia a doua, cu finanţări de 11,7 milioane de euro, în creştere cu 31% şi o cotă de piaţă de aproape 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO