Bănci și Asigurări

Cel mai aristocrat bancher austriac va conduce Erste încă cinci ani, cumulând astfel un mandat de 23 de ani

Andreas Treichl

Andreas Treichl

Autor: Anelis Baciu, Liviu Popescu

18.09.2015, 00:08 1330

Andreas Treichl, aristocratul care conduce Erste de 18 ani şi care şi-a asumat personal pariul de 3,75 mld. euro pentru preluarea BCR în 2005, va rămâne la şefia grupului financiar şi pentru următorii cinci ani, după ce consiliul de supravegherere i-a prelungit mandatul de CEO până la jumătatea anului 2020.

Mandatul actual expira în vara lui 2017, însă administratorii băncii au vrut probabil să dea un semnal de continuitate şi stabilitate în ceea ce priveşte activitatea Erste şi au anunţat în avans prelungirea mandatului, nelăsând loc de zvonuri.

Cu un nou mandat, Andreas Treichl devine astfel unul dintre cei mai longevivi şefi de bancă mare în Europa, cu peste 20 de ani petrecuţi ca CEO al Erste, una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est. „Sunt foarte fericit că domnul Treichl a acceptat să rămână în această funcţie. În special în ultimii câţiva ani a dovedit cât de important este să avem decizii clare, o strategie aplicată în mod consistent, iar compania să se adapteze în mod constant la noile cerinţe din partea clienţilor“, a comentat Friedrich Rodler, preşedintele consiliului de supraveghere al Erste, decizia de prelungire a mandatului lui Treichl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO