Bănci și Asigurări

Cursul leu/euro anunţat de BNR a coborât la minimul ultimelor trei săptămâni

Cursul leu/euro anunţat de BNR a coborât la minimul...

Autor: Marius Oncu

27.11.2014, 00:00 105

Cursul anunţat ieri de BNR a scăzut cu aproape 1,5 bani, la minimul ultimelor trei săptămâni, de 4,4 lei/euro, pe volume ridicate în piaţa interbancară. Pe piaţa interbancară. investitorii străini au coborât cursul până la un minim de 4,4165 lei/euro. „Scăderea este semnificativă faţă de mişcările din ultima perioadă. Pare un uşor mimetism după evoluţia zlotului polonez începând de marţi-dimineaţă. Jucătorii sunt internaţionali, iar volumele foarte mari comparativ cu cele din ultima perioadă. Este posibilă o întoarcere uşoară a cursului în zilele următoare, dar depinde şi de informaţiile care vor veni în piaţă“, a declarat dealerul unei bănci. Un curs de referinţă mai scăzut a fost înregistrat cel mai recent pe 5 noiembrie, când euro a fost cotat la 4,4192 lei. Cursul se stabilizase în ultimele săptămâni peste nivelul de 4,43 lei. Şi paritatea pentru dolar a înregistrat o evoluţie similară şi a scăzut cu 1,7 bani, la 3,5479 lei.

Pentru francul elveţian, BNR a anunţat un curs de 3,6751 lei, în scădere cu 1,2 bani faţă de marţi. La jumătatea şedinţei de ieri, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era cotat în piaţa interbancară la 4,4190-4,4205 lei după ce pe finalul şedinţei de marţi se tranzacţiona la 4,4335 lei. Volumele din piaţa interbancară, de unde BNR ia cotaţiile pentru calcularea referinţei, s-au situat în prima jumătate a zilei la un nivel ridicat, de aproximativ trei ori peste medie în acest interval al zilei. Tranzacţiile au avut loc între un minim de 4,4165 lei/euro şi un maxim de 4,4330 lei/euro, înregistrat în deschiderea pieţei. În regiune, forintul s-a depreciat cu 0,1% în raport cu euro, iar zlotul a stagnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO