Bănci și Asigurări

Din nou în stradă? Asociaţia Participanţilor la Fonduri de Pensii cheamă salariaţii la proteste şi acuză guvernul că vrea să ia banii din Pilonul II

Din nou în stradă? Asociaţia Participanţilor la...

Autor: Mediafax

29.08.2017, 00:05 702

♦ Asociaţia Participanţilor la Fonduri de Pensii afirmă că sistemul de pensii de stat este în deficit din 2009 până în prezent, iar valoarea în cifre a deficitului anual atinge cota de 15 miliarde de lei.

 
Asociaţia Participanţilor la Fonduri de Pensii şi Fondurile de Investiţii cheamă salariaţii să protesteze, duminică, 3 sep­tembrie, fiind nemulţumită de afirmaţiile premierului României şi acuzând Guvernul că vrea să ia banii din fondurile de pensii Pilon II.
 
„Situaţia este foarte simplă: fondurile de pensii Pilon 2 au bani, iar Guvernul doreşte să îi preia. Şi dacă măsurile radicale de tipul naţionalizării/desfiinţării nu au avut rezultat, Guvernul caută alte explicaţii pentru a justifica preluarea acestor bani sau măcar a unei părţi a lor“, transmite asociaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO