Bănci și Asigurări

Euler Hermes: Criza va scumpi asigurarile de credite

16.09.2008, 18:24 28

Pretul asigurarilor de credite comerciale va creste din cauza turbulentelor de pe piata financiara internationala, afirma Jochen Dumler, membru in boardul companiei germane de asigurari de credite Euler Hermes, care a deschis recent o sucursala la Bucuresti.

"In mod clar, ne asteptam la o incetinire a cresterii economice, iar riscurile vor fi mai mari. Primele pentru asigurarile de credite au avut o tendinta in ultimii ani, insa in perioada urmatoare sigur vor creste, dar depinde de situatia financiara a fiecarui client", spune Dumler.

Asigurarile de credit comercial acopera riscul de neincasare a creantelor de la partenerii de afaceri.

Directorul general al sucursalei Euler Hermes, Cristina Rusuleanu, considera ca pe piata locala domeniul cel mai afectat de criza internationala va fi cel al constructiilor. "Exista un domeniu foarte expus, pentru ca s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si, de cele mai multe ori, dezvoltarea a fost haotica. Acest domeniu este cel al constructiilor. Probabil ca si vanzarile de electrocasnice vor trece printr-o perioada de stagnare, care a fost deja declansata. Nu vor mai fi cresterile de doua cifre din anii trecuti, din cauza politicii BNR de restrangere a consumului", sustine Rusuleanu.

Compania Euler Hermes, membra a grupului german Allianz si liderul mondial al asigurarilor de credite, a intrat pe piata locala in 2003, prin Euler Hermes Servicii Financiare SRL, care vindea asigurari de credite comerciale emise de Allianz-Tiriac in numele companiei germane. La inceputul lunii iulie, germanii au deschis o sucursala in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor de care pot beneficia companiile din UE.

"Odata cu deschiderea acestei sucursale, vom functiona cu doua societati. Noua sucursala va fi asigurator, iar Euler Hermes Servicii Financiare va completa politele cu analiza de bonitate a clientilor", spune Rusuleanu.

Euler Hermes lucreaza in prezent cu aproape 9.000 de companii pe piata locala si are o expunere de 300 de milioane de euro. Printre cele mai mari expuneri ale companiei sunt in domeniul comertului cu material lemnos (56 de milioane de euro) si al extractiei de petrol brut (40 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO