Bănci și Asigurări

Firmele mici şi mijlocii pot cere garanţii de la stat pentru investiţii prin programul guvernamental IMM Invest Romania

Firmele mici şi mijlocii pot cere garanţii de la stat...

Autor: Mona Scarisoreanu

08.05.2017, 00:05 402

Firmele mici şi mijlocii vor beneficia de spri­jin pentru acces la finanţare prin garantarea de către stat a 50% din creditele pentru investiţii şi/ sau a liniilor de creditare pentru finanţarea ca­pita­lului de lucru prin „Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Invest Romania“. Programul IMM Invest Romania a fost aprobat de gu­vern.

IMM INVEST ROMANIA este conceput ca program multianual de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu alocări anuale ale plafonului de garantare pentru emiterea garanţiilor de stat. Prin implementarea programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii se urmăreşte stimularea iniţiativei private, sprijinirea dezvoltării sectorului IMM, prin consolidarea societăţilor existente şi prin încurajarea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii. Programul va fi pus în aplicare după adoptarea unui ordin comun al ministrului finanţelor publice şi al ministrului mediului de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, se arată într-un comunicat al executivului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO