Bănci și Asigurări

Francul elveţian se depreciază la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni în faţa leului

Francul elveţian se depreciază la cel mai scăzut nivel...

Autor: Liviu Popescu

26.01.2016, 00:00 634

Francul elveţian, monedă care a creat mari probleme în prima lună din 2015 când se apreciase spectaculos în faţa euro şi prin urmare şi în faţa leului, a atins ieri cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, de 4,12 lei, în scădere cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă. BNR anunţase o paritate mai ridicată decât cea de ieri pe 4 decembrie 2015.

Pe de altă parte, referinţa anunţată de BNR pentru un euro afişa ieri aproximativ acelaşi nivel ca şi cel din şedinţa precedentă, respectiv 4,52 de lei, în timp ce dolarul american s-a apreciat cu 0,13%. BNR afişa ieri un nivel de 4,18 lei pentru un dolar.

„Continuăm să ne aşteptăm la o apreciere a leului în perioada următoare, presupunând că apetitul pentru risc din pieţele globale se menţine”, scriu analiştii de la ING Bank într-o notă de studiu. Ei adaugă că ieri, creşterea din bursele asiatice arată că aversiunea faţă de risc se temperează în continuare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO