Bănci și Asigurări

Grecii de la Eurobank au făcut profit de 16 mil. euro în România

Grecii de la Eurobank au făcut profit de 16 mil. euro în România

Autor: Ciprian Valentin Botea

24.02.2011, 19:09 29

Grupul elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obţinut anultrecut un profit net de 15,8 mil. euro din operaţiunile dinRomânia, faţă de o pierdere de 8,3 mil. euro în 2009, potrivitrezultatelor financiare publicate la Atena.

Profitul obţinut în ultimul trimestru din 2010 a fost de numai1,9 mil. euro, faţă de 3,2 mil. euro în trimestrul precedent, deşicredite de numai 33 mil. euro au devenit neperformante (cu restanţemai vechi de 90 de zile), acesta fiind cel mai mic salt trimestrialdin ultimii doi ani. În trimestrul al treielea deveniserăneperformante credite de 56 mil. euro.

Activele administrate de bancă au scăzut cu 4,6% pe parcursulanulului trecut, la 5,35 mld. euro, în condiţiile în care soldulcreditelor acordate s-a redus cu 2,7%. Banca avea un portofoliu decredite de 3,3 mld. euro.

România rămâne cea mai mare piaţă externă pentru grupul Eurobankdupă ce grecii au vândut recent subsidiara din Polonia, cu activede aproape 5,7 miliarde euro, către austriecii de laRaiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO