INTERVIU

Groupama a majorat cu 17% tarifele anul trecut şi aproape a scăpat de pierderi din vânzarea de RCA

10 feb 2016 Autor: Anelis Baciu

François Coste, directorul general al Groupama România: „Asigurările Casco împreună cu poliţele property şi cele agricole sunt un element-che­ie al strategiei noastre şi sunt şi prin­cipalele surse ale creşterii subscrierilor de anul trecut“.

Primele subscrise de al treilea jucător de pe piaţă au urcat cu mai mult de 10% în 2015, potrivit lui François Coste, ceea ce înseamnă că afacerile francezilor pe plan local au depăşit 730 de milioane de  lei (164 de milioane de euro).
 
Groupama, al treilea cel mai mare asigurător local cu afa ceri de peste 150 de mi­lioa­ne de euro, s-a apro­piat anul trecut de închiderea pe zero a ope­ra­ţiunilor cu poliţe auto obliga­torii (RCA) după ce ta­rifele au fost majo­rate în medie cu circa 17%, iar cheltuielile au fost reduse, a de­cla­rat François Coste, direc­torul general al com­paniei, într-un interviu pentru ZF.
 
Per an­sam­blu însă afacerile din România ale asi­gu­ră­to­rului francez au fost pe plus anul tre­cut, profitul situându-se la peste 20 de milioane de lei (5 milioane de euro).
 
„Ne-am uitat pe fiecare segment la isto­ricul daunelor şi am crescut tariful acolo unde era cazul. În medie creşterea pe RCA a fost de 17% anul trecut. Pe lângă majorarea de tarife ne-am îmbunătăţit rata daunalităţii şi am re­dus costurile“, a explicat François Coste.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.02.2016

 
Cuvinte cheie:
groupama
, rca
, tarife
, trecut
, vanzare
, majorare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide