Bănci și Asigurări

ING Bank a obţinut un profit net de 474 mil. lei în 2016, în creştere cu 42%. "Mizăm în continuare pe creştere organică, nu vrem să cumpărăm alte bănci."

ING Bank a obţinut un profit net de 474 mil. lei în...

Autor: Claudia Medrega, Cristian Hostiuc

09.03.2017, 00:07 650

ING Bank România, sucursala locală a grupului olandez a obţi­nut anul trecut un profit net de 474 mil. lei, în creştere cu 42% faţă de 2015, ascensiunea fiind susţinută de creşterea cre­di­tării, precum şi de veniturile excepţionale obţinute din vân­zarea acţiunilor Visa Europa.

ING mizează în continuare pe creşterea organică după ce anul trecut şi-a majorat cota de piaţă după active până la 7,6%, de la 6,2% în 2015, şi nu are în vedere achiziţii pentru dezvoltarea viitoare, spune Michal Szczurek, CEO al ING România. Însă, banca se va uita atent la orice oportunitate.

Creşterea creditării şi a numărului de clienţi, investiţiile în inovaţie şi digitalizarea sunt câteva dintre priorităţile ING în România pentru perioada următoare, spune Szczurek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO