Bănci și Asigurări

ING Bank reduce avansul la creditele ipotecare standard de la 25% la 15% din 21 ianuarie

ING Bank reduce avansul la creditele ipotecare standard...

Autor: Anelis Baciu

10.01.2017, 12:46 62618

ING Bank, a şaptea bancă după valoarea activelor, va reduce de la 21 ianuarie avansul minim în cazul creditelor ipotecare standard de la 25% la 15%, revenind astfel la nivelul înainte de discuţiile privind legea dării în plată. Dobânda la credite ipotecare, pentru un avans de 15%,va rămâne egală cu 4,30% (Robor 3 luni plus 3,40%). Pentru un avans mai mare sau egal cu 25% din preţul de achiziţie al locuinţei, dobânda se va reduce cu0,45 puncte procentuale, ajungând la 3,85% (Robor 3 luni plus 2,95%).

„Am decis să reducem avansul de la 25% la 15% pentru aface creditul de achiziţie a unei locuinţe mai accesibil şi a răspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a rămas constantă pe parcursul anului trecut. Ne-am luat un orizont de timp de şase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele ipotecare, suficient pentru a observa evoluţia dar şi particularităţile solicitărilor de dare în plată primite. Aşteptăm curând şi clarificările Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte aspectele potenţial neconstituţionale ale legii dării în plată”, a spus Ştefan Radu, Director Dezvoltare Produse Retail în cadrul ING Bank.

Reprezentanţii ING spun că numărul de cereri de dare în plată primite din partea clienţilor a fost destul de redus, de ordinul zecilor.

Majoritatea băncilor locale au revenit la avansul iniţial după ce şi-au dat seama că efectelele legii dării în plată intrată în vigoare la finalul lunii mai sunt minore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO