Bănci și Asigurări

Ionuţ Pătrăhău, fostul CEO al clinicilor Regina Maria, a obţinut un loc în conducerea Băncii Carpatica

Ionuţ Pătrăhău, fostul CEO al clinicilor Regina...

Autor: Roxana Pricop

01.10.2013, 15:20 1765

Ionuţ Pătrăhău, fost director executiv al operatorului de servicii medicale private Regina Maria şi fost director general adjunct al Băncii Transilvania, a fost ales astăzi de acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) pentru a deţine o poziţie de membru în consiliul de supraveghere.

Banca a avut astăzi AGA pentru a alege trei noi membri în consiliul de supraveghere. Ceilalţi doi membri sunt Nicolae Petria şi Doina Toader care au fost reconfirmaţi azi în funcţie. Nicolae Petria a fost preşedintele băncii şi este unul dintre fondatorii băncii.

Şase persoane şi-au depus candidaturile pentru cele trei locuri libere. Ceilalţi candidaţi au fost Gabriel Burlacu, fost preşedinte al Nuclearelectrica şi fost preşedinte al SIF Muntenia, Gabriela Tudor şi Iulia Velicu, fost vicepreşedinte al Eximbank.

Carpatica este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine indirect aproape 46% din acţiuni. În nume propriu el controlează 41,29%, iar prin com­pania de transport Atlassib mai are 4,55%. Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tănase, are 11,22% din acţiuni, iar doi investitori italieni au încă 10%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO