Bănci și Asigurări

Liviu Dragnea, PSD: Este foarte posibil ca după alegeri domnul Negriţoiu să-şi dea demisia de la ASF. ”Eu cred că aşa va face”

Liviu Dragnea, PSD: Este foarte posibil ca după alegeri...

Autor: Corina Zamfir

24.11.2016, 14:04 909

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat miercuri la ZF Special, că va susţine schimbarea preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu după alegeri.

”Este foarte posibil ca după alegeri domnul Negriţoiu să-şi dea demisia. Eu cred că aşa va face”.

VIDEO ZF Special: Ce vrea să facă PSD cu economia dacă ajunge la putere? Urmăriţi aici emisiunea integrală cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, este puternic criticat de transportatori şi de parlamentari după majorarea preţurilor la RCA. Comisiile de specialitate din Parlament au votat pentru demiterea lui, dar decizia nu a mai apucat să ajungă în plen, întrucât a început campania electorală.

Negriţoiu a declarat în timpul audierilor din cadrul comsiilor că nu îşi dă demisia, pentru că nu are ce să-şi reproşeze în activitatea desfăşurată.

ASF-ul va rămâne în actuala structură, respectiv un singur organism care să supravegheze piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor sau spargerea în două? ”Există două abordări aici în privinţa ASF-ului, dar vă spun cu sinceritate, eu şi colegii mei nu ştim care variantă este mai bună, dar modul cum funcţionează acum ASF-ul, legea de funcţionare a ASF-ului, implicarea ASF-ului în special în zona de asigurări, pe mine nu mă nemulţumeşte. ASF-ul putea să facă mai mult”.

Dragnea a precizat că PSD are o intenţie de ”dezvoltare foarte serioasă a pieţei de capital” prin listarea la bursă a tuturor companiilor de stat, pentru ca activitatea acestora să devină transparentă şi să poată să devină monitorizată.


PSD este favorit să câştige alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, dar trebuie să aibă voturi suficiente împreună cu ALDE ca să formeze majoritatea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO