Bănci și Asigurări

Noul şef al ANAF a fost nominalizat ca membru în boardul CEC Bank

Noul şef al ANAF a fost nominalizat ca membru în...

Autor: Gabriel Pecheanu, Iulian Anghel

24.03.2016, 00:04 517

Guvernul a aprobat ieri un memorandum privind aprobarea numirii lui Dragoş Doroş, preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al CEC Bank. Şeful ANAF, Dragoş Doroş, urmează să-şi exer­cite atribuţiile de mem­bru ne­exe­cutiv în ca­drul Consiliului de Adminis­traţie după ce această nomina­lizare va fi aprobată de BNR.

Doroş a mai lucrat în Ministerul Finanţelor, înainte să fie tax director în cadrul firmei consultanţă fiscală şi audit KPMG, în calitate de director de legislaţie fiscală.

Statul român este acţionar unic al CEC Bank, exer­citân­du-şi toate drepturile şi obliga­­ţiile ce decurg din această cali­tate prin Ministerul Finanţelor Publice. Nomina­lizarea a fost făcută de Anca Dragu, ministrul finanţelor publice.

Fostul preşedinte al ANAF Gelu Ştefan Diaconu şi fostul vicepreşedinte ANAF Mihai Gogancea Vătăşoiu, puşi sub acuzare către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi demişi de către premierul Dacian Cioloş, sunt membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al CEC Bank, singurul jucător din top zece rămas în acţionariatul statului. Astfel, este posibil ca în structura CA a CEC Bank să urmeze schimbări în perioada următoare, poate chiar la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor în condiţiile în care atât Diaconu, cât şi Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făp­tuito­rului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Consiliul de Adminis­traţie al CEC Bank numără 11 membri, cu Radu Gheţea în funcţia de preşedinte. Gheţea ocupă totodată şi funcţia de director general al băncii.

Dan Manolescu, un alt membru al Consiliului de Adminis­traţie al CEC Bank, a ocupat până în septembrie 2015 funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor.

Manolescu figurează în conti­nuare ca membru în CA al CEC Bank, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO