Bănci și Asigurări

Numărul proprietarilor care şi-au asigurat casele prin poliţe obligatorii a depăşit 1,5 milioane în iulie

Creşterea numărului de poliţe obligatorii poate fi pusă pe seama inundaţiilor.
Circa 250 de localităţi din 11 judeţe au fost afectate de inundaţii numai în iulie.

Creşterea numărului de poliţe obligatorii poate fi pusă pe seama inundaţiilor. Circa 250 de localităţi din 11 judeţe au fost afectate de inundaţii numai în iulie.

Autor: Anelis Baciu

15.08.2014, 00:05 142
PAID, compania care emite poliţele de asi­gu­rare obligatorie a locuinţelor, con­tabiliza circa 1,5 milioane de con­trac­te la sfârşitul lunii iulie, de cinci ori mai mult comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, potrivit datelor de pe site-ul societăţii. Faţă de luna ante­rioară, numărul asigurărilor obligatorii de locuinţe a avansat cu 15%.
 
Cea mai mare parte a poliţelor, respectiv 90%, au fost emise pentru lo­cuinţe con­stru­i­te din materiale tratate termic sau chimic. Preţul acestor poliţe este de 20 de euro. Poli­ţele pentru restul locuinţelor costă 10 euro pe an. Astfel, primele încasate de PAID din cele 1,5 milioane de poliţe se ridică la 30 milioane de euro.
 
Poliţele obligatorii acoperă pagu­bele pro­duse de inundaţii, cutre­mur sau alunecări de teren, produse din cau­ze naturale şi nu­mai în limita a 10.000, respectiv 20.000 de euro.
 
Creşterea numărului de poliţe obliga­to­rii vândute în iulie poate fi pusă pe seama inun­daţiilor din ultima perioadă şi a con­ştientizării nevoii de protecţie a pro­prie­tarilor. Circa 250 de localităţi din 11 judeţe au fost afectate de inundaţii numai în iulie, bi­lan­ţul Ministerului de Interne indicând 100 de case distruse, 1.160 avariate şi alte 2.400 inundate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO