Bănci și Asigurări

PAID a plătit a doua daună totală, de 9.000 de euro

PAID a plătit a doua daună totală, de 9.000 de euro

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

05.10.2011, 00:04 552

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania care vinde poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, a plătit în luna septembrie a doua daună totală, cu o valoare de circa 9.000 de euro, pentru o casă distrusă de o alunecare de teren în judeţul Iaşi.

Prima achitată de proprietar a fost de 10 euro, fiind vorba de o locuinţă construită din materiale netratate termic sau chimic. Poliţa fusese încheiată în luna mai anul acesta.

Compania achitase în urmă cu două luni o daună totală de 20.000 de euro proprietarului unei case afectate de inundaţii în judeţul Sibiu, la Avrig. Depăgubirile plătite de PAID se ridică în prezent la 290.000 de lei (68.000 de euro), aferente unui număr de 32 de dosare de daună. "Pla­ta daunelor reprezintă cea mai importantă carte de vizită pentru o companie de asigurări. Este important să demonstrăm că suntem o com­panie solidă, solvabilă, care dispune de lichidităţi şi îşi poate onora riscurile asumate", a spus Marius Bulugea, directorul general al PAID.

PAID administrează în prezent un portofoliu de peste 790.000 de poliţe. O asigurare obligatorie costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialul din care este construit imobilul şi acoperă doar daunele produse de inundaţii, alunecări de teren şi cutremure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO