Bănci și Asigurări

Preşedintele Banpost Mihai Bogza este noul şef al Consiliului Investitorilor Străini

Preşedintele Banpost Mihai Bogza este noul şef al...

Autor: Claudia Medrega

12.06.2013, 17:13 343

Mihai Bogza, preşedintele Consiliului de administraţie al Bancpost, a fost ales la conducerea Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

Poziţiile de vicepreşedinte au revenit lui Steven van Groningen, preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank, şi Eric Stab, preşedinte şi CEO, GDF Suez Energy. Trezorier a fost ales Daniel Anghel, partner aspecte de ordin fiscal la compania de audit şi consultanţă PwC România.

Consiliului Investitorilor Străini a fost condus  din 2011 de Steven van Groningen. El a preluat atunci funcţia de preşedinte al CIS pentru un an, dar mandatul său a fost prelungit, în 2012, cu încă 12 luni.

CIS a organizat la jumătatea lunii mai 2013 adunarea generală anuală în cadrul căreia reprezentanţii celor 124 de companii membre au ales membrii noului comitet director, pentru o perioadă de un an. Dintre cei 15 membri ai Comitetului firector, şapte sunt străini.

Mişu Negriţoiu, chairman al ING Bank România, Monica Iavorschi de la Arctic şi Andrew Highcock de la Ursus Breweries sunt noii membri ai conducerii Consiliului Investitorilor Străini.

Au ieşit din „club” Jérôme Olive, director general la Renault Group, Markus Wirth, preşedintele consiliului de administraţie al Holcim, şi Jean Valvis, preşedintele Valvis Holding. Din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a fost numit noul şef James Hyslop,  care a înlocuit-o pe Claudia Pendred.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO