Bănci și Asigurări

Radu, UniCredit: Valoarea creditelor neperformante va atinge maximul în al doilea semestru

Autor: Alexandra Chelu

03.02.2011, 15:29 39

Valoarea creditelor neperformante va atinge maximul în al doileasemestru din acest an, dar va creşte mai puţin decât în 2010, iargradul de recuperare a creanţelor se va îmbunătăţi, considerădirectorul general al UniCredit Ţiriac Bank, Răsvan Radu, citat deMediafax Business.

"Creditele neperformante vor continua să crească în tot cursulacestui an pentru că, presupunând că economia va reveni peteritoriu pozitiv în a doua jumătate a anului, va exista oîntârziere de circa şase luni până când creditele neperformante vorîncepe să scadă. Anticipez că valoarea creditelor neperformante vaatinge un vârf în cursul acestui an, dar nu în prima parte. Oricum,per total, estimez că volumul de credite neperformante va creşte în2011 mai puţin decât anul trecut, iar costul cu provizioanele vascădea", a declarat Radu pentru Mediafax.

El anticipează că piaţa recuperărilor de creanţe va începe săfuncţioneze în acest an.

"Pe măsură ce se trezeşte interesul de investiţii şi dedezvoltare, va exista un interes mai mare şi pentru creanţelebăncilor. Astfel, estimez că rata de recuperare a creditelorneperformante va fi în acest an mai mare decât în 2010, iar aceastăîmbunătăţire va avea loc prin executări, prin vânzări de active şicreanţe, prin refinanţări şi aşa mai departe", a continuat şefulUniCredit Ţiriac Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO