Bănci și Asigurări

Recuperatorul Kruk a administrat creanţe de 7 mld. lei în nouă luni

Tomasz Ignaczak

Tomasz Ignaczak

Autor: Raluca Ghinea

13.11.2014, 00:03 361

Compania de recuperare de creanţe Kruk România a administrat în primele nouă luni ale anului circa 820.000 de debite, cu o valoare cumulată de 6,9 miliarde lei (1,6 mld. euro), 96% din numărul total revenind persoanelor fizice, iar cea mai mare datorie a fost de 2,2 milioane de lei, potrivit directorului general al companiei, Tomasz Ignaczak.

La nivelul întregului an 2013, compania gestionase debite de 6,2 miliarde de lei, iar cea mai mare datorie se plasa la 1,1 mil. lei. Persoanele fizice aveau în primele nouă luni 789.000 datorii administrate de Kruk, cu o valoare de 6 mld. lei, peste o treime dintre acestea (36%) provenind din Muntenia, cu cea mai mare valoare a debitelor (2,3 mld. lei), potrivit datelor prezentate de Ignaczak.

Dobrogea este regiunea cu cel mai mic număr de creanţe, de 5% din total, şi valoarea cea mai redusă (393 milioane lei), însă deţine cea mai mare valoare medie a datoriilor pe regiuni, de 10.600 de lei. La polul opus se situează Oltenia, cu cea mai mică valoare medie a debitelor, de 6.000 de lei.

Valoarea medie a datoriilor înregistrate de persoanele fizice şi administrate de Kruk România în perioada ianuarie-septembrie a fost de 7.700 de lei.

Cea mai mare creanţă a unei persoane fizice din intervalul menţionat, de peste 2,2 mil. lei, aparţine unei persoane din Muntenia, urmată de una din Moldova, cu o datorie de peste 2 milioane de lei. Vârsta medie a persoanelor fizice cu datorii administrate de companie în primele nouă luni este de 44 de ani, 57% din totalul acestora având vârste cuprinse între 31 şi 50 de ani, iar bărbaţii reprezintă 61% din totalul acestora.

Kruk, filială a grupului polonez cu acelaşi nume, este specializată în managementul creanţelor comerciale, având clienţi atât din sectorul financiar, cât şi mari companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO