Bănci și Asigurări

Rezervele asigurătorilor pentru daune viitoare au urcat la 14,4 mld. lei, plus 5%. Aceşti bani sunt păs­traţi la bănci, sub formă de lichidităţi şi în ti­tluri de stat

Rezervele asigurătorilor pentru daune viitoare au urcat...

Autor: Anelis Baciu

02.05.2017, 00:07 228

Valoarea rezervelor tehnice brute constituite de com­paniile de asigurări generale şi de viaţă au ajuns anul tre­cut la 14,4 mld. lei (3,2 mld. euro), în creştere cu apro­xi­mativ 5% faţă de 2015, potrivit statisticilor ASF.

Aceşti bani sunt păs­traţi în principal la bănci, sub formă de lichidităţi şi în ti­tluri de stat. Valoarea activelor admise să acopere aceste re­zerve a crescut anul trecut cu 15%, la 18,7 mld. lei.

Asigurătorii sunt obligaţi să constituie rezerve la mo­mentul vânzării unei poliţe, pen­tru a putea respecta obligaţiile viitoare faţă de clienţi. Potrivit ASF, la sfârşitul anului trecut asigurătorii aveau rezerve tehnice brute totale de circa 8 mld. lei (1,8 mld. euro) pentru activitatea de asigurări generale, cu doar 2% peste nivelul din 2015. Pentru asigurări de viaţă, valoarea acestor rezerve era de 6,3 mld. lei (1,4 mld. euro), în creştere cu 9% faţă de 2015.

Una dintre principalele probleme ale pieţei locale de asigurări a fost determinată de faptul că multe companii au constituit rezerve mai mici decât era necesar. Cele mai multe probleme în ceea ce priveşte constituirea unui nivel adecvat de rezerve se înregistrează la RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO