Bănci și Asigurări

România a ajuns din urmă Portugalia la PIB/capita şi îi suflă în ceafă Poloniei. Ajunge însă doar creşterea economică pentru a se întoarce românii în ţară?

România a ajuns din urmă Portugalia la PIB/capita şi...

Autor: Răzvan Botea

18.04.2023, 00:07 10736

România a ajuns din urmă Portugalia la PIB pe cap de locuitor, conform datelor furnizate de Eurostat, biroul european de sta­tistică.

Cifrele statistice plasează România la 77% din media europeană în ceea ce priveşte acest indicator, pe acelaşi loc cu Ungaria sau Portugalia. Ajunge însă doar creşterea economică pentru ca milioanele de români care sunt plecaţi în Vest să se întoarcă acasă?

Florin Andrei, analist financiar şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, este de părere că simpla creştere a PIB/capita nu este îndeajuns pentru ca românii să se întoarcă în ţară: „Din nefericire, creşterea PIB nu înseamnă neapărat şi dezvoltare. De aceea, o creştere susţinută a PIB/capita nu va însemna şi bunăstare sau dezvoltare, deci nu va atrage şi românii înapoi în ţară, obişnuiţi cu un alt nivel de trai în Vest, poate mai mulţi imigranţi din Asia.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO