Bănci și Asigurări

România ia 500 mil. euro de la Banca Mondială să majoreze salariile bugetarilor

România ia 500 mil. euro de la Banca Mondială să...

Autor: Claudia Medrega

03.11.2016, 00:05 642
România intenţionează să împru­mute 500 mil. euro de la Banca Mon­dia­lă, pe o perioadă de 20 ani, la o do­bân­­­dă de circa 1,3%, suma urmând să fie ram­bursată într-o singură tranşă, în 2036.
 
Sumele vor fi utilizate pentru fi­nan­ţarea deficitului bugetului de stat şi re­finan­­ţarea datoriei publice guver­na­men­tale, conform legislaţiei privind dato­ria publică. Deficitul bugetar va creş­te anul acesta până aproape de 3% din PIB ca urmare a ma­jorării sa­la­riilor bu­ge­tarilor.
 
„România va semna un acord de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dez­vol­tare, în va­loa­re de 500 de mili­oane de euro, po­trivit unui me­mo­­ran­dum discutat în şe­dinţa de guvern de as­­tăzi“.
 
Dobânda pentru împru­mutul de la Banca Internaţională pen­tru Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (care face parte din Grupul Banca Mondială), repre­zintă rata dobânzii EURIBOR la 6 luni, aflată în prezent la -0,2%, la care se adaugă o marjă fixă (marja indicativă actuală este de 1,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO