Bănci și Asigurări

Românii au cumpărat 50 kg de aur în două săptămâni

no title

1,8 mil. euro este valoarea aurului vândut de BCR şi Piraeus de la începutul lunii

Autor: Liviu Chiru

14.07.2011, 00:08 1864

BCR şi Piraeus, cele două bănci locale care derulează operaţiunicu aur cu clientela, au vândut de la începutul lunii, adică în maipuţin de două săptă­mâni, circa 50 de kilograme de aur, în valoarede 1,8 milioane de euro.

Metalul preţios este văzut ca un "refugiu" în faţa furtuniicare zguduie din nou pieţele financiare europene.

La cursul Băncii Naţionale, gramul de aur a sărit ieri de 153 delei, atingând astfel un nou vârf istoric, pentru a treia zi larând.

Mişcarea a fost determinată de creşterea cotaţiilor pe pieţeleinterna­ţionale, unde aurul a atins ieri un maxim de 1.578dolari/uncie.

"Interesul este evident în creştere, mai ales pentru cantităţimai mici, în jur de unu-două kilograme. Motivaţia aces­teiinvestiţii este dată de pro­tec­ţie/ asigurare a portofoliului deinvestiţii şi nu dorinţa participării la o piaţă în creş­tere. Dince în ce mai mulţi investitori tratează aurul ca pe o valută derefugiu", spune Răzvan Furtună, head of re­tail sales în cadulGroup Capital Markets la BCR.

Banca face operaţiuni cu aur doar cu clienţii de privatebanking, iar de la începutul lunii a vândut circa 30 dekilograme.

Piraeus este singura bancă ce vinde aur clientelei de masă. Dela în-ceputul lui iulie a vândut peste 20 de kilograme, după ce înprimele şase luni cumulase vânzări de 65 de kilograme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO