Bănci și Asigurări

Se închid sucursale, dispar şi bancomate

Se închid sucursale, dispar şi bancomate

Se închid sucursale, dispar şi bancomate

Autor: Razvan Voican

23.08.2012, 00:05 6478

Volumul trimestrial al retragerilor de numerar de la bancomate a atins un nou record în trimestrul al doilea, cu un total de circa 26,5 mld. lei, însă această evoluţie nu a convins băncile să continue extinderea reţelelor de ATM-uri, potrivit datelor BNR.

Dimpotrivă, de la începutul anului sistemul a pierdut aproape 90 de bancomate, îndepărtându-se de vârful istoric de peste 11.000 de maşini de eliberare de cash instalate la sfârşitul lui 2011.

Anul trecut reţeaua de bancomate crescuse cu peste 900 de maşini, chiar dacă mai multe bănci aplicau deja programe de restructurare a reţelelor de sucursale şi agenţii. Semestrul I din 2012 marchează prima scădere a numărului de ATM-uri bancare, în condiţiile în care şi bănci de top au început să închidă unităţi.

Pe de altă parte, unele instituţii de credit înclină să externalizeze acest serviciu, compania specializată Euronet fiind în plină expansiune a propriei reţele de bancomate.

Cererea de numerar de la ATM-uri a atins un nou vârf în T2 în condiţiile în care şi numărul de POS-uri, care facilitează plata cu cardul la comercianţi fără comision, dă semne de oboseală, find în scădere faţă de decembrie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO