Şeful Raiffeisen International, de la Viena, câştigă aproape 2 milioane de euro pe an

22 mar 2016 Autor: Claudia Medrega

Karl Sevelda, 65 de ani, CEO al Raiffeisen Bank International (RBI) - care controlează Raiffeisen Bank România - a încasat anul trecut o remuneraţie de 1,95 mil. euro, în uşoară scădere faţă de câştigul din 2014.

Cea mai mare parte a banilor reprezintă salariul lui Sevelda (remuneraţia fixă), de 1,1 mil. euro, nivelul fiind acelaşi ca în 2014. Bonusul încasat de CEO-ul RBI a fost de 364.000 euro, iar diferenţa reprezintă alte sume.

În total, Raiffeisen Bank International a cheltuit anul trecut 9,2 mil. euro cu remuneraţiile manage­men­tu­lui, în scădere faţă de vârful atins în 2014, de 10 mil. euro. După pierderile din 2014, Raiffeisen Bank International (care are operaţiuni în Europa Centrală şi de Est) a revenit anul trecut în teritoriu pozitiv, raportând un profit net consolidat de 379 mil. euro. Veniturile operaţionale au scăzut anul trecut cu 8% la 4,9 mld. euro. În România, Raiffeisen Bank a fost anul trecut a patra cea mai profitabilă bancă din sistem, cu un câştig net de 98 mil. euro (circa 436 mil. lei), în uşoară scădere faţă de 2014.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.03.2016

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, international
, castigare
, sef
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide