Bănci și Asigurări

Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 71 mil. € în primele nouă luni ale anului

Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 71 mil....

Autor: Anelis Baciu

20.12.2016, 00:03 163

Ţiriac Leasing, divizia de leasing financiar a grupului Ţiriac, a finanţat în perioada ianuarie-septembrie a acestui an achiziţii de bunuri în valoare de 70,8 milioane de euro, cifră care o plasează pe locul şapte în clasamentul firmelor locale de leasing.

Nivelul din primele nouă luni ale anului este similar cu cel înregistrat pe întreg anul 2015. De altfel, compania şi-a propus ca finanţările să depăşească în acest an pragul de 100 milioane de euro. Pentru a susţine creşterea, compania şi-a extins reţeaua de vânzare până la nouă sucursale.

Peste 80% din finanţările acordate de Ţiriac Leasing au avut ca destinaţie achiziţia de auto­turisme şi vehicule comer­cia­le uşoare. Oferta standard a Ţiriac Leasing prevede un avans minim de 15% din partea cli­entului, o dobândă de 5% pe an şi un comision de acordare de 2,5%. Perioada de finanţare este cu­prin­să între unu şi cinci ani. Termenii ofertei se pot schimba în funcţie de ofer­tele speciale în vi­goare la momentul soli­ci­tă­rii de finanţare şi în func­ţie de bonitatea cli­entului.

Potrivit celor mai re­cente date, de la jumă­ta­tea anului valoarea bu­nu­rilor finanţate de com­paniile de leasing ajungea la un miliard de euro, cu circa 25% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO