Bănci și Asigurări

Un grup norvegian, alături de recuperatorul EOS a cumpărat de la BCR un portofoliu de credite ipotecare neperformante în valoare nominală de 370 milioane de euro

Un grup norvegian, alături de recuperatorul EOS a...

Autor: Roxana Rosu, Claudia Medrega

12.09.2016, 00:06 643
Grupul norvegian B2Holding ASA a preluat printr-un parteneriat cu EOS Investment RO un portofoliu de credite ipotecare neperformante cu o valoare nominală de 370 mil. euro de la BCR, membră a Erste Group. B2Holding ASA a preluat pachetul prin intermediul subsidiarei sale Ultimo Netherlands BV.
 
Portofoliul de neperformante al BCR conţine circa 6.800 de credite cu garanţii imobiliare. „Achiziţia este un moment important pentru B2Holding, după ce a preluat cu succes, în mai 2016, compania DCA. Tranzacţia favorizează creşterea viitoare a B2Holding în România, cea mai mare piaţă de NPL-uri din Europa de Sud-Est“, spune grupul norvegian.
 
La jumătatea anului 2016, BCR mai avea o rată a creditelor neperformante de 14%, în scădere faţă de nivelul de anul trecut. În ultimii ani, BCR a fost unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa împrumuturilor neperformante, ceea ce arată determinarea acţionarului austriac de a curăţa banca locală de creditele proaste, considerate o moştenire din perioada anterioară privatizării băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO