Bănci și Asigurări

UNSAR: Numărul asigurărilor facultative de locuinţe ar putea creşte cu până 5% în acest an

UNSAR: Numărul asigurărilor facultative de locuinţe ar...

Autor: Anelis Baciu

08.06.2017, 18:23 79

Numărul poliţelor de asigurare facultativă a locuinţelor ar putea creşte cu până la 5% în acest an, este de părere Aurel Badea, responsabil al secţiunii property din cadrul UNSAR, asociaţia profesională a asigurătorilor locali.

„Ne aşteptăm la o creştere a numărului de poliţe pentru locuinţe de până în 5%, atât pentru asigurări obligatorii, cât şi pentru asigurări facultative. Creşterea economică, dezvoltarea creditelor ipotecare şi orientarea brokerilor către poliţele facultative ca urmare a scăderii veniturilor din intermedierea poliţelor RCA sunt principalii factori care ar putea determină creşterea pieţei property în acest an”, a explicat Aurel Badea.

La finalul anului trecut numărul poliţelor facul­tative în vigoare se situa la 1,3 milioane, în timp ce numărul poliţelor obligatorii cu­mula 1,7 milioane. Creşterea numărului de po­liţe obligatorii peste nivelul celor facul­tative nu indică altceva decât o involuţie a pieţei, în condiţiile în care românii renunţă la asigurările mai complexe în detrimentul celor obligatorii cu puţine riscuri asigurate.

Numărul poliţelor facultative a scăzut anul trecut cu circa 8%, în timp ce numărul po­liţelor obligatorii a crescut cu 7%. Spre comparaţie, în urmă cu şase ani numărul poliţelor facultative de locuinţe se apropia de pra­gul de 5 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO