Bănci și Asigurări

Veniturile mai mici din dobânzi au redus cu o treime profitul Bank of Cyprus

Autor: Ciprian Botea

24.02.2012, 00:00 94

Sucursala locală a grupului Bank of Cyprus a raportat pentru anul trecut un profit net de 5,9 milioane de euro, în scădere cu 34% faţă de 2010 din cauza scăderii veniturilor din dobânzi şi a cheltuielilor mai mari cu provizioanele. Rezultatul este calculat după standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS). Banca a obţinut venituri de 23,3 milioane de euro din dobânzi în 2011, faţă de 26,6 milioane de euro în anul precedent.

Cheltuielile cu provizioanele pentru acoperirea pierderilor din credite neperformante au urcat marginal, până la 8,2 milioane de euro. Scăderea veniturilor din dobânzi vine în contextul în care portofoliul de credite al băncii s-a restrâns cu 6% pe parcursul lui 2011, până la 586 milioane de euro. Depozitele atrase de la clientelă au crescut în paralel cu 32%, până la 202 milioane de euro, în condiţiile în care banca plăteşte dobânzi consistente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO