Bănci și Asigurări

Visa are peste 60% din valoarea tranzacţiilor cu cardul din piaţa locală

Visa are peste 60% din valoarea tranzacţiilor cu cardul...

Autor: Anelis Baciu, Claudia Medrega

15.11.2016, 00:03 191
Valoarea tranzacţiilor cu carduri emise de Visa a însumat 25 de miliarde de euro în ultimul an (iunie 2015-iunie 2016), adică peste 60% din valoarea totală a tranzacţiilor cu cardul de pe piaţa românească, susţine Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa.

„Pe cardurile din România s-au tranzacţionat circa 40 de miliarde de euro într-un interval de un an (încheiat la finalul lunii iunie), iar din această sumă, 25 de miliarde de euro au fost pe carduri Visa“, a declarat Creţu în cadrul conferinţei „20 de ani de carduri în România“, organizată de NoCash Capital Consult. Creţu a atras atenţia şi asupra numărului de carduri inactive din piaţa locală, care a ajuns la circa 4 milioane dintr-un total de 15 milioane de carduri valide în circulaţie. În acest context el a spus că operatorii din piaţă trebuie să încerce să găsească metode pentru a le activa sau să regândească modul în care sunt emise cardurile pentru că „emiterea de plastice goale care rămân în sertare nu ajuta la progresul industriei“.

Pe de altă parte, Cosmin Vladi­mi­rescu, country manager pentru România al Mastercard, afirmă că se remarcă o ten­dinţă semnificativă de scădere a valorii plăţilor cu cardul, semn că plata cu cardul devine un gest firesc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO