Bănci și Asigurări

Zilele lui Negriţoiu la ASF sunt numărate. Pentru că nu a vrut să-şi dea demisia, deputaţii au demarat procedura de revocare

Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

Autor: Mediafax

25.10.2016, 00:07 2073

Deputaţii din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare au anunţat ieri în cadrul audierii conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că au demarat procedura de revocare a preşedintelui in­sti­tuţiei Mişu Negriţoiu, precizând că „hârtiile sunt în curs“.

„Plenul se va reuni în următoarele zile şi va vota re­vocarea preşedintelui ASF Mişu Negriţo­iu. De doi ani îi ce­rem demisia pentru situaţia în care a ajuns piaţa asigurărilor. Toată lumea a fost de acord, votul majorităţii Comisiei eco­nomice este pentru cererea demisiei sale, iar în caz de refuz os­tentativ şi sfidător, procedura de demitere a sa este de­clanşată“, a declarat deputatul PNL Andreea Paul.

Totodată preşedintele Comisiei eco­nomice, Mihai Tudose, a precizat la fi­­nalul audierii, că va fi convocată co­misia reunită, Comisia de politică economi­că şi Comisia de buget-finan­ţe, care vor întocmi un raport comun, ce va fi ulterior prezentat în plen, acolo unde se va cere din nou demisia preşedintelui ASF.

Pe de altă parte, preşedintele Autorităţii pentru Su­pra­ve­ghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat că, în Româ-nia, nu e o nicio criză a asigurărilor, ba chiar la nivel extern este considerată o „poveste de succes“.

Negriţoiu este considerat vinovat de falimentul com­paniilor Astra Asigurări şi Carpatica Asig, de gestionarea deficitară a conflictului dintre asigurători şi transportatori, dar şi de creşterea tarifelor la RCA din ultimele 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO