Burse - Fonduri mutuale

20.000 de euro, investiţia medie în fondurile de investiţii internaţionale

Florin Dolea

Florin Dolea

Autor: Roxana Pricop

28.10.2015, 00:07 1191

Peste 2.500 de români au plasat 50 de m­ilioane de euro (220 mil. lei) în fon­du­rile de investiţii internaţio­na­le dis­tri­buite local de gigantul ame­rican Pioneer Investments, în topul pre­­­ferinţelor situându-se pro­du­­se­le cu expunere pe pie­ţele eu­­ro­pene şi americane de acţiuni.

„Cele mai mari sume au fost atrase de fondurile Pio­neer Funds - European Equity Target Income şi Pioneer Funds - Global Equity Target Income, fonduri de acţiuni care oferă posibilitatea încasă­rii unui dividend trimestrial sau semestrial, dividend care poate ajunge sau chiar depăşi 7% pe an“, a spus Florin Dolea, di­rectorul executiv al Pioneer Asset Management, divizia locală a grupului.

Pioneer Asset Management din Luxemburg, divizie a gigantului ame­rican Pioneer Investments, este prin­tre cei mai mari jucători cu 33 de fon­duri distribuite local şi o co­tă de 44% din sumele atrase de la inves­titorii ro­mâni. Aceste fonduri sunt de­­no­minate în euro sau do­lari, fie în ambele valute.

Oferind expunere la pieţele financiare globale sau la companii fanion precum Apple, Microsoft sau Google, cele peste 80 de fonduri internaţionale au depăşit recent pragul de 113 milioane de euro în sume atrase de la clienţii locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO