Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în principiu, listarea la Varşovia

 Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în principiu, listarea la Varşovia

Autor: Andrei Chirileasa

04.04.2012, 11:49 1179

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, în principiu, listarea fondului pe bursa din Varşovia. Majoritatea acţionarilor prezenţi la adunarea generală extraordinară au votat pentru listarea secundară la Varşovia, care a trecut cu 98,8% din voturi.

Cvorumul total al AGEA a fost de peste 45%, fiind prezenţi sau reprezentaţi toţi acţionarii mari ai fondului, respectiv fondul de hedging american Elliott, City of London şi Georgia Palade van Dusen.

Prin listarea FP la Varşovia, administratorul Franklin Templeton vizează creşterea preţului acţiunilor şi reducerea discountului de peste 50% la care titlurile se tranzacţionează în prezent. Pe bursa de la Bucureşti, acţiunile FP erau cotate ieri la 0,593 lei, în timp ce valoarea activului net pe acţiune (VUAN) la finele lunii februarie era de 1,195 lei.

Franklin Templeton a făcut încă din iunie 2011 o recomandare privind listarea FP la Varşovia, după ce a analizat oportunitatea listării pe trei pieţe (Londra, Viena şi Varşovia). Administratorul nu a găsit însă o modalitate practică pentru realizarea listării.

"Am vrea să combinăm listarea cu o ofertă de acţiuni. Nu vom recomanda o majorare de capital, pentru că nu credem că este în interesul acţionarilor. Soluţia este răscumpărarea de acţiuni din piaţă şi vânzarea lor printr-o ofertă la Varşovia, dar aici ne lovim de regulamente. Sperăm să găsim o soluţie", a declarat în AGA Greg Koniecnzny, managerul Fondului Proprietatea.

El a mai spus că propunerile concrete în vederea listării la Varşovia vor fi discutate într-o AGA viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO